HET BEGINT MET...

Een eindeloze passie voor muziek...

De band Fly me to the moon speelt frisse melodieuze jazz- & soulcovers tijdens een (romantisch) diner, een jubileum, bedrijfsreceptie of gewoon tijdens een mooie ‘lazy sunday afternoon’. Met een uitermate strakke band en een in het oog springende zangeres timmert deze formatie flink aan de weg.

De band heeft haar roots in Leiden en de Haarlemmermeer en is sinds de oprichting in 2015 erg serieus bezig met het maken van muziek. De zangeres en muzikanten hebben stuk voor stuk ruime ervaring opgedaan in de muziekscene. Zij hebben grote passie voor hun instrument waardoor op het podium mooie chemie ontstaat wanneer er samen wordt gemusiceerd.

Stralend middelpunt van Fly me to the moon is Mieneke Fisser die binnen de band de zang voor haar rekening neemt. Zij wordt terzijde gestaan door toetsenist Hans Luijk en trompettist Leen de Borst. Daarnaast is er de ritmesectie, bestaande uit drummer Cees Ravensbergen en bassist Jeroen den Hollander.

Vooral live zet de band een relaxte sfeer neer waarbij men rustig een praatje kan maken en van een drankje kan genieten. Fly me to the moon haalt haar inspiratie uit de vocale jazz en instrumentale fusion met hierbij raakvlakken aan de soulmuziek. U zult dit herkennen in nummers van Diana Krall, Renee Olstead, India.Arie, Melody Gardot en vele anderen.

Hier is zeker géén sprake van een doorsnee ‘feesten en partijen band’ en tijdens optredens wordt ook improvisatie niet geschuwd. De band weet treffend de nuance tussen vrolijke en melancholische klanken weer te geven. Hierbij voortbordurend op traditionele muziekstijlen in een pakkend nieuw jasje.

Fly me to the moon… Look, listen and relax